Регенерација Дунава

  • Датум: од 12. до 14.  јула 2019. године
  • Место: Бачки Моноштор
  • Организатор: Месна заједница „Бачки Моноштор“
  • Контакт: +381(0)60 035 79 09
  • www.facebook.com/bodrog.fest/
  • Dnevni-program
  • Regeneracija-Dunava-2019-plakat

Еколошко-музички фестивал који се одржава поводом Међународног Дана Дунава – Регенерација Дунава, позива вас у Бачки Моноштор – “Село на седам Дунава”, 29. и 30. јуна.

Настао 2008. године, као идеја групе ентузијаста, овај фестивал изградио је добро познати имиџ и синоним је за уживање у доброј музици, позитивној атмосфери и прелепој природи. Обједињујући дневне садржаје – радионице, трибине, изложбе, пројекције… и музички део фестивала у вечерњим часовима, обогаћује лепезу манифестација за децу и младе током летњих месеци.

Акценат на Специјалном Резервату Природе “Горње Подунавље” и УНЕСЦО Резервату Биосфере “Бачко Подунавље” кроз радионице, едукације и изложбе подиже свест посетилаца и јавности о значају ових заштићених природних богатстава. Сваке године, Регенерација носи другачији печат, па је тако овај, једанаести по реду, фестивал у женском руху.

Током дана, припремили смо: едукативне програме за децу на тему Дунава и Резервата Биосфере, забавне анимације за децу, дискусије, изложбу слика Кристијана Киса, изложбу фотографија аутора Ивана Никчевића, сламарске радионице, а ове године, током Регенерације одржавају се и Летњи феминистички сусрети младих сеоских жена, у организацији БеФем – феминистичког културног центра, који се баве темом повећања видљивости и промоције различитих женских иницијатива које мењају слику локалних заједница.

Понесите своје саторе и проведите викенд у УНЕСKО Резервату Биосфере Бацко Подунавље, уз интересантне програме и одличну музику!

Фестивал се одржава у Еко-центру у Бачком Моноштору, на самом ободу СРП “Горње Подунавље”, па је и ове године на располагању простор за постављање шатора и камповање, а улаз на фестивал је бесплатан.