Србија у ритму Европе

  • Srbija u ritmu Evrope 1
  • Srbija u ritmu Evrope 2

„Србија у ритму Европе“ је настала 2008. године са идејом да се на градским трговима уз велелепну сцену представљају земље Европе. Манифестација „Србија у ритму Европе“ намењена је деци у основним и средњим школама и осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом политике з амладе у Војводини.

 Циљ манифестације је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње и доживотног учења. Манифестација је предвиђена за групу до 300 стотине деце из основних и средњих школа у сваком граду. У оквиру програма манифестације, организују се бесплатне едукације за децу која су саставни део манифестације. Едукације се реализују у виду 4 различите секције: Хор, Фолклор, модеран плес и соло певање.

Победом на такмичењу 2016. године град Сомбор је стекао право да буде домаћин овогодишњег такмичења, које ће се одржати у Градског хали “Мостонга”, у недељу, 25. јуна са почетком у 11.00 часова.