41. Сомборски полумаратон

  • Датум: 17. мај 2020. године
  • Место: Улица краља Петра првог и шири центар града Сомбора
  • Организатор: АРК „Сомаратон“
  • Контакт: +381 (0)60 167 7778
  • arksomaraton@gmail.com
  • www.somaraton.org.rs
  • Facebook
  • Somborski polumaraton

Након 40 година – Сомборски полумаратон са поносом истиче да је најстарија улична трка – најстарији полумаратон у Републици Србији. Манифестација која има “душу“ и која је после 40 година добила епитет једне од најбоље организованих трка у држави, а свакако “најомиљенија“ за све тркаче и њихове госте који се увек враћају у Сомбор привучени чувеним гостопримством и репутацијом најбољих “домаћина“. Сомборски полумаратон данас након више деценија традиције и успеха у организацији ове манифестације, може са поносом да каже да је ова трка један од масовнијих полумаратона у нашој држави, а са сигурношћу ово је спортски и рекреативни догађај са највише учесника у граду Сомбору. На дан одржавања Сомборског полумаратона шест стотина тркача у три трке у оквиру у овог догађаја учини улице раванграда још позитивнијим и динамичнијим него што је то уобичајено.

Визија ове трке јесте да у будућем периоду ова манифестација буде једна од препознатљивости града Сомбора, као што је то његово зеленило. Традиција у организовању ове трке, гостопримство и лепота Сомбора биће најбоља позивница за све тркаче, али и бројне њихове пратиоце и друге госте да тог дана сви заједно буду део једне богате и велике заједнице. Масовност, одрживост и све већа понуда у овкиру ове трке биће и најбољи позив свим партнерима да заједно реализујемо једну позитивну манифестацију у које ће све стране постизати своје зацртане циљеве. Наш циљ јесте: Сомборски полумаратон – најстарија и најомиљенија трка у региону! Још један од туристичких бисера града Сомбора!

На дан одржавања Сомборског полумаратона очекује се долазак већег броја тркача из свих држава региона. У три трке које ће се одржавају на тај дан очекује се учешће најмање 1000 тркача. Тркаче прати и велик број гостију као подршка који су сви заједно заинтересовани за овај спортско-туристички догађај. Током целе манифестације организован је програм у којем активно учешће могу узети сви партнери овог великог догађаја.