Градски музеј Сомбор – Десет дана од 10 до 10

 УЛАЗ БЕСПЛАТАН

Usage limits exceeded.

  • Gradski muzej - Deset dana od 10 do 10
  • Gradski muzej - Deset dana od 10 do 10

16.00 – Виртуелни музеј – Градски музеј Сомбор поводом повезивања на Microsoft Educator Community одржаће предавање о овом бесплатном програму. Планирамо да се директно повежемо са Јеленом Богдановић, кустоскињом археологогом из музеја у Нишу и да чујемо уживо њена искуства о овом програму. Циљ је да се овим путем повежемо са осталим музејима широм света и да на тај начин презентујемо наш музеј посетиоцима и ђацима широм Србије, али и изван ње.

„Потрага за музејским благом“

17:00  – „Чајанка са пријатељима“ – Дан који је традиционално поводом манифестције посвећен пријатељима музеја.

од 11 до 13 часова – „Музеј у мом дому“ – Баштина грађана у гостима Градског музеја. Излагање личних предмета грађана и њихово представљање у просторијама музеја. Повезивање музеја и грађана кроз приче и предмете.

(Међународни дан музеја)

18:00 – Ауторско вођење кроз изложбу „Ко је Малвина Хофман?“ – Изложба је посвећена Малвини Хофман, најпознатијом америчкој вајарки двадесетог века и њеним делима за помоћ Србији. Фотографија умирућег српског војника на острву Виду ратног српског репортера Милоја Игрутиновића инспирисала је госпођу Хофман за чувени плакат „Serbia needs your Help“. Исти мотив је користила за реазгледнице које су продаване у САД за прикупљање помоћи српској војсци за скулптуру Св. Фрање која се данас налази испред болнице Мајо у Рочестеру. На изложби ће бити приказани цртежи које је госпођа Хофман урадила путујући са екипом Црвеног крста по Србији 1919. године, као и историографски факти у вези са њеним активностима за помоћ Србији у Великом рату.

(14. Европска ноћ музеја)

17:00 – 20:00  – „Потрага за музејским благом“, актуелна изложба „Ко је Малвина Хофман?“ и стална поставка.