Физи Бизи Фест 7

  • Fizi Bizi Fest 7 - 1
  • Fizi Bizi Fest 7 - 2

Циљ Фестивала „Физи Бизи Фест 7“ јесте популаризацијa науке и научног позива међу децом и младима. Трећи викенд новембра посвећен је науци и свима онима који воле да истражују и откривају свет око себе, када све нас очекује седми фестивал науке “Физи бизи фест 7“.

Програм фестивала ове године обухвата следеће активности:

– поставке научно-експерименталних радионица у којима учествују сомборски основци, средњошколци и  студенти, заједно са наставницима менторима

-научно-популарна предавања намењена различитим узрастима (сатницу ћемо правовремено објавити)

Фестивал је ревијалног карактера, а претходиће му обележавање 10. новембра, Светског дана науке, на главној улици у Сомбору „Наука на улици“ при чему ће се директно на улици пролазницима приказивати занимљиве научне експерименте, загонетке и сл. и информисати грађане о предстојећем Фестивалу. Целодневни програм Фестивала науке бесплатно ће моћи да  посете сви заинтересовани млади, деца, родитељи, али и остали грађани, који ће имати  прилику да на најбољи начин доживе науку, уче и друже се уз научно-популарна предавања, експерименте, радионице.

Фестивал је одлична прилика да омогућимо и квалитетније подржимо надарене и талентоване младе, повежемо вршњаке сличних интересовања, провођење слободног времена и усавршавање на пољу науке, развојамо код њих љубав према истраживању и науци, која ће на овај начин можда постати њихов будући животни позив.

Организатори Фестивалаа су Центар за развој образовања „Планета“ и Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор, уз подршку Центра за промоцију науке, Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и града Сомбора.

Протекле две године посета градском Фестивалу науке била је изнад свих очекивања! Фестивал је обухватио око 400 учесника (наставника, ученика, студената, предавача и др.) и више хиљада постилаца!

Надамо се да ћете препознати значај Фестивала као највећег научно-популарног дешавања у граду и посетити исти и ове године!