Вино и гитаре

  • Датум: 20. октобар 2018. године
  • Време: 20 часова
  • Место: Народно позориште Сомбор, Трг Косте Трифковића, Сомбор
  • Организатор: Марко Жигмановић, „Маркотон“ Суботица
Vino i gitare - plakat

Идеја концерта „Вино и гитаре“ је да се сваке године, средином октобра кроз концерт квалитетне забавне музике испуњава мисија повезивања уметника из региона и да у будућности концерт превазиђе оквире градова и поставе познат и признат широм регије.

У претходне три године концерт „Вино и гитаре“ одржавани су у Суботици, у свечаној сали Скупштине града. А од ове године у кругу концерта су и Сомбор и Нови Сад. Репертоар који се изводи састоји се од песама које су настале пре више деценија, забавног су карактера и публика их се радо сећа. Обзиром да се на концерту изводе старе нумере, ту долазимо и до вина. Стара песма, као старо вино – што старија то боља – идеја је којом су се водили организатори. Идеја је да се након концерта представе вина која се производе у локалној средини и на тај начин употпуни угођај публике, учесника те намера организатора.

Сваке године концерту подршку пружају уметници како из Суботице тако и из региона. Концерт има свој оркестар а свако од учесника изводи две или више композиција. Традиција је да на оркестру наступи и тамбурашки састав, као и клапа из неког од приморских места из Републике Хрватске.